ARTIEST/CONCERT
vrijdag 24 mei 2019


Suzanne Jarvie feat. Kate Fenner & Chris Brown

Suzanne Jarvie feat. Kate Fenner & Chris Brown

LET Op dit concert is verplaatst van  zaterdag 18 mei naar VRIJDAG 24 Mei 

Op 24 mei verwelkomen we Suzanne Jarvie voor de tweede keer. Na haar debuut van enkele jaren geleden dat in sloeg als een bom, wordt de langverwachte echte opvolger (in februari 2016 zag nog een EP het levenslicht) van dit album: “In The Clear” in januari 2019 gereleased. Deze advocate van beroep besloot op latere leeftijd na een zwaar ongeluk van haar zoon, haar muzikale kwaliteiten in te zetten hetgeen resulteerde in het album: ”Spiral Road”. Ze zal worden begeleid door (Hugh) Chris Brown, Hij begeleidde haar de vorige keer ook en produceerde wederom haar album. Deze naam komen we regelmatig tegen als het om bijzondere producties gaat.

Tevens zal Kate Fenner haar debuut maken op ons podium. Kate Fenner is een Canadese muzikante, inmiddels wonend in New York. The New York Times beschrijft haar vocale stijl als “A lusty, alternative, Joni Mitchell-ish sound." Ze deed de lead vocals in de Canadese alternative rock band Bourbon Tabernacle Choir 9’80- ‘900. Na opheffing van de band bleef ze toeren met bandlid Chris Brown. Toerde met The Tragically Hip. Erna de release van haar 1e soloalbum: “Horses and Burning Cars” (2003) Opgevolgd door “Magnet.” Fenner's muziek is ook gebruikt voor de soundtrack van "Mystery On Fifth Avenue" In 2017 verschijnt “Middle Voice.” Een mooi album met een prachtcover van Dylan. Wees getuige van dit debuut op Nederlandse bodem! https://katefenner.bandcamp.com/releases/ www.chrisbrownmusic.com  https://vimeo.com/264298536

VERSLAG

Maple Leaf Invasion

Canadese avond bij In the Woods. Suzanne en Chris wonen er nog steeds en Kate Fenner komt er oorspronkelijk vandaan en is nu woonachtig in New York City. Chris en Kate kennen elkaar al heel lang vanaf hun jeugd zo vertelde Kate, Chris was haar eerste vriendje geweest. Veel en intensief met elkaar getoerd. Vanavond kon je als goed observeerder nog zien dat bepaalde patronen weer snel waren terug gekeerd. Kate zorgde er voor dat alle spullen van de wat chaotische Chris op zijn plek kwamen zowel bij aankomst als vertrek. Suzanne veraste ons op de dag van het concert met de mededeling dat haar dochter Sara ook zou meekomen. Die was een dag eerder ingevlogen. Dat dochterlief de genen van haar moeder mee droeg was goed te zien en te horen toen zij zowel op viool als met haar stem ons al imponeerde tijdens de soundcheck. Sara was van top tot teen opgewonden over het hele gebeuren. Het was mooi om te zien dat deze helft van een tweeling haar moeder zoveel plezier gaf. Haar broer die na een ongelukkige val van de trap veel had veranderd aan de gezinsdynamiek en logischerwijs veel aandacht voor zijn herstel vroeg, met als gevolg een moeder die voor de muziek kiest en haar carrière als advocate erbij ging doen. Zo moest Sara haar moeder wel wijzen op het feit dat er veel liedjes waren geschreven over haar broer, maar nog geen één over haar. Suzanne maakte dat ruimschoots goed met de song Headless Rider. Al met al speelt het ongeluk van haar zoon het thema van het eerste album nog steeds een grote rol in het leven en het werk van Suzanne.

De eerste set werd afgetrapt door de volledige cast, die vervolgens in wisselende samenstelling de avond zouden vullen. Het eerste deel was hoofdzakelijk voor Kate en Chris. Kate maakt geen makkelijke songs en heeft een stem met veel mogelijkheden. De vergelijking die op veel plekken wordt gemaakt met Joni Mitchell is niet verassend. De introducties waren wat spaarzaam en daarmee deed ze zichzelf tekort. De songs als Marriage en Divorce over de laatste zei ze: Geen slecht verhaal hoor! Riepen bij de luisteraar onbevredigde nieuwsgierigheid op naar de achterliggende motivatie. De song Ghost To Moon, kreeg een wat uitgebreidere intro en leek voor deze avond geschreven op de sterfdag van Kees (mede iniator van In the Woods). Het thema van de song, het verliezen van dierbaren. De set werd als voltallige band beëindigd en dat beloofde veel voor de tweede set

Suzanne praat meer en graag vertelde ze. En als advocate leer je goed hoe en wanneer je veel of juist heel weinig moet zeggen. Dat liet ze ook zien bij de gepaste en ter zake doende intro’s bij haar songs. Dit kon per avond verschillen omdat het vaker spelen van een song haar telkens andere aspecten van een song deed ontdekken, die ze dan met het publiek deelt. The Core een song over bijna dood belevingen naar aanleiding van een voor het grootste deel saai boek, maar met een hoofdstuk dat haar erg had geraakt en zodoende was ze geïnteresseerd geraakt in deze materie. Waar kom je terecht en kom je al dan niet bekenden tegen? Suzanne is niet alleen advocate en een goede originele muzikante maar ook een belezen vrouw die weet waar ze het over heeft en geïnteresseerd blijft. Dit bleek ook uit haar observaties over Nederland die dieper gaan dan de bekende clichés die we vaak horen. Ook Chris die beide dames muzikaal op weg heeft geholpen en een studio beheert “Wolfe Island Records” en voorafgaande aan de eerste song van de toegift hier iets over vertelde. Hij memoreerde de hartaanval van stalgenoot David Corley op een Nederlands podium. Alvorens hij in de song “Moved By Hands To Shelter, liet horen over een prachtige stem te beschikken. Tot dan had hij zich beperkt tot backing vocals en ondersteunende piano en (hammond)orgel begeleiding. Deze zelfde Chris doet veel optredens in gevangenissen omdat hij de helende werking van muziek steeds meer is gaan ontdekken en zich hier meer mee bezig wil houden. De avond werd op waardige wijze besloten met een wat minder bekend nummer van hoe kan het ook anders Van Morrison. Een avond met de plezierige rode draad van een reünie met de Canadese familie overzee. Gekleurd door het feit dat Suzanne haar grootmoeder een volbloed Leidse is en Suzanne nog wat woorden wist op te hoesten die oma altijd tegen opa zei. Een passend einde van ons seizoen.

SETLIST

Kate Fenner

1.The Yield

2.Here Comes My Love [Hugh Christopher Brown]

3.Beatrice

4.A Marriage

5.Ghost Moon (unreleased)

6.This Divorce

7.Song & Dance

8.Passenger

9.The Wave [Hugh Christopher Brown]

 

All tracks by Kate Fenner except where noted

Kate Fenner|vocals, acoustic guitar

Chris Brown|keyboards, harmony vocals

Suzanne Jarvie|acoustic guitar, harmony vocals

Sara Jarvie - Clark|violin, harmony vocals

 

Suzanne Jarvie

1.In The Clear

2.Carpenter Boy

3.Headless Rider

4.The Core

5.Believing [Tami Hinesh/Emily Shackleton/Kate York] *

6.Point Blank

7.One It Finds

8.You Shall Not Pass

9.Before And After

10. Moved By Hands To Shelter(Hugh Christopher Brown] **

11.Rough God Goes Riding [Van Morrison]

 

All tracks by Suzanne Jarvie except where noted

Suzanne Jarvie|vocals, acoustic guitar

Chris Brown|keyboards, harmony vocals

Sara Jarvie - Clark|violin, harmony vocals

Kate Fenner|harmony vocals

 

*duet, Sara & Suzanne

**Chris, lead vocals