ARTIEST/CONCERT
zaterdag 5 maart 2016


Jeffrey Foucault & band feat. Kris Delmhorst

Jeffrey Foucault & band feat. Kris Delmhorst

Daar hoefden we niet lang over na te denken. Hij komt met band met zijn trouwe drummer Billy Conway en Jeremy Moses Curtis op bas, eric Heywood op gitaar en niet te vergeten zijn vrouw singer songwriter in her own right Kris Delmhorst. Zijn laatste album “Salt as Wolves”, getuigt weer van zijn grote klasse.

VERSLAG

A Family Affair

 

 

In 2006 maakten we kennis met Jeffrey en zijn vrouw Kris op ons podium. In de jaren die volgden was het Jeffrey die ons telkens weer veraste in een nieuwe combinatie met andere muzikanten. Kris was dan thuis om voor hun dochter Hazel te zorgen. Als Kris met name in de US toerde dan was het de beurt aan pappa Jeffrey om de honneurs waar te nemen. Als je artiesten geruime tijd kent en regelmatig op je podium staan leer je elkaar een beetje kennen. Je praat over de familie thuis en het missen van de familie versus ook het zware maar aantrekkelijke leven van toeren en dan weer echt "thuis" komen. Iets waar door de teksten van de betreffende artiesten in een ander daglicht komen te staan. Maar praten over familie is iets anders dan de familie ontmoeten en dat was vandaag het geval. Het is een bijzonder moment om zowel Jeffrey als Kris in de ouderrol te zien tussen soundcheck, maaltijd en optreden in. En natuurlijk spelen ook voor een jong meisje, dat vrij had gekregen van school, dezelfde issues ‘on the road’ als thuis. Niet te veel snoepen en een beetje gezond eten, in dit geval gewoon wat de pot schaft. Maar ja dat is wel moeilijk met stroopwafels en paas eitjes die je liggen aan te staren in de kleedkamer. De stroopwafels overigens een verplicht element in de koffer van Jeffrey na een toer door Nederland voor zijn dochter.
Kris trapte af, gelijk met de full band en Jeffrey in de rol van band leider en verantwoordelijk voor de harmony vocals. Kris een artist in her own right, nam ons mee door haar genre en liet ons kennis maken met wat nieuw materiaal. Het getuigde van haar zelfverzekerdheid als artiest om klein en intiem te beginnen, de band in stilte wachtend. Na enkele nummers werd het hele potentieel van muzikanten ingezet en hoorden we een prachtig op elkaar ingespeelde machine en twee stemmen die goed bij elkaar kleurden in de harmony vocals.

 

 

Jeffrey trapte meteen stevig af met een klassieker van Reverend Davis, om zo gaandeweg aan de meer intieme nummers toe te komen. Waar zijn stem met het bekende rafelrandje in combinatie met bloedmooie teksten voor regelmatig kippenvel zorgden bij de bezoekers. Kris refereerde aan haar roots met 92 nd street in New York, en Jeffrey aan die in Des Moines, Wisconsin. Jeffrey was als bandleider geconcentreerd en dat leverde niet veel ruimte op voor introducties of andere opmerkingen. Een snier naar Trump werd nog wel even de zaal in geslingerd. Een rechtstreeks vervolg op het gesprek tijdens de maaltijd over de politieke situatie in hun thuisland. Jeffrey is thuis in vele genres, naast indringende ballads en stevige blues, zet hij ook bijna nonchalant een country getinte tearjerker als; “I Love You (And You Are A Fool)” neer. Het publiek beloonde de gespeelde klassiekers met een extra lang applaus. Een zaal vol kenners. De band bestaande uit Billy Conway, Eric Heywood, Jeremy Moses Curtis staat garant voor een groot potentieel aan ervaring. Wanneer je even stil staat bij in welke bands en met welke artiesten deze drie heren hebben gespeeld is het bijna niet te bevatten hoeveel ervaring er op één podium is samen gebracht. Een staande ovatie liet de gehele band terug keren op het podium voor een toegift.

 

 

Hazel was inmiddels al naar bed, die had enkele nummers van haar mamma bekeken en in de tweede set die van pappa, maar ach, ze had het wel gezien en wilde naar bed, stroopwafels en boeken onder de arm in de wetenschap dat haar ouders straks ook die kant op zouden komen. Tevreden over de avond werd de band bus vol geladen op weg naar een familie moment. Morgen weer aan de bak. Welterusten Hazel!
 

SETLIST

Kris Delmhorst

 

1.Strangers
2.Bees
3.Saw It All
4.Homeless
5.92nd Street
6.Little Frame
7.We Deliver
8.Lighthouse

 

All tracks by Kris Delmhorst
Kris Delmhorst|lead vocals, acoustic guitar
Jeffrey Foucault|electric guitar, acoustic guitar, harmony vocals
Eric Heywood|pedal steel, electric guitar
Billy Conway|drums, percussion
Jeremy Moses Curtis|electric bass

Jeffrey Foucault

 

1.There’s Destruction On This Land [Rev. Gary Davis]

2.Des Moines
3.Rico
4.I Love You (And You Are A Fool)
5.Slow Talker
6.Blues For Jessie Mae
7.Heart To The Husk
8.Ghost Repeater
9.Idaho
10.Paradise
11.Left This Town
12.Hurricane Lamp

 

 

All tracks by Jeffrey Foucault except where noted
Jeffrey Foucault|lead vocals, acoustic guitar, electric guitar
Kris Delmhorst|harmony vocals
Eric Heywood|pedal steel, electric guitar
Billy Conway|drums, percussion
Jeremy Moses Curtis|electric bass