ARTIEST/CONCERT
zaterdag 17 juni 2017


Annie Keating Band feat. Steve Mayone

Annie Keating Band feat. Steve Mayone

Annie haar laatste album is nog beter dan de vorige. Onder de titel “Trickstar”, neemt ze je mee naar haar jeugd en is de opvolger van het album “Make Believing”. een welkome aanvulling op haar oeuvre. Groei diamanten noemen we dat. Ze neemt in ieder geval meester gitarist Steve Mayone weer mee, die ook een hele rits eigen werk op zijn naam heeft staan en verder vaker in de verschillende studio’s in NYC verblijft dan thuis. Wie Annie verder nog mee brengt, is nog ongewis. Maar bij Annie weet je het nooit.

VERSLAG

NYC-girl takes care of business

 

 

Gemengde gevoelens die passen bij het verlaten van een fijne plek en de gezonde spanning voor een nieuwe locatie. Annie wist dat er een zware taak op haar schouders rustte om de laatste show in Lage Vuursche memorabel te maken. Dat is ondanks de spanning vooraf meer dan gelukt! Met de ondersteuning van vaste begeleider, mede New Yorker en snarenwonder Steve Mayone en niet te vergeten op staande bas een man die muziek ademt Scott Warman uit Brighton. Een van de weinige plekken waar de zon wel schijnt in de UK. Het was de eerste show van de tour en alleen gisteren in de keuken en geplaagd door jet lag hadden ze tijd gehad voor rehearsals. Dat was amper te merken, in de eerste set wellicht een beetje, maar het spelplezier en de kick ass mentaliteit van Annie zorgde voor een zeer gevarieerde show. Van stevige songs tot ballads en alles ertussenin. Annie te zien ontwikkelen in de loop der jaren is een genot. Haar lyrics en intro’s zijn persoonlijker en kwetsbaarder geworden en dat geeft meerwaarde aan de beleving van haar muziek
Steve trapte af met twee songs solo om in het derde nummer back up te krijgen van Annie en Scott en vervolgens trakteerde het trio ons op een gevarieerde eerste set. The Brooklyn girl die als ze haar oren spitst de F train voorbij hoort denderen. De Subway met als eindpunt Coney Island. Vergane glorie waar de vrolijke geluiden van generaties New Yorkers die hier goedkoop konden genieten van het strand, hangen bij wijze van spreken nog in de lucht. Maar het is al lang niet meer dat bruisende stukje NYC. Het stemt weemoedig deze plek vol van contrasten. Vrolijke kleuren, roller coasters en natuurlijk Nathan’s beroemde hotdogs. Maar het leven is eruit. Desalniettemin komt Annie er nog graag voor een dagje strand kunnen we horen in “Coney Island”. Haar NYC-attitude is authentiek en een deel van haar, maar was niet altijd zo. Een verlegen meisje dat opgroeit in de suburbs in Boston, realiseerde zich door het krijgen van een fiets (Trick Star) en ongeveer gelijktijdig een gitaar dat er weg ‘outta there’ was. Niet alleen de omgeving maar ook haar gezin van herkomst waren verstikkend in meerdere opzichten. Het jaar voorafgegaan aan dit belangrijke moment is ze volledig kwijt na een val uit een boom en de operaties die hier het gevolg van waren. Annie bulkt van de energie en gedijt hierop maar realiseert zich in toenemende mate dat een pas op de plaats noodzakelijk is en het recht doet aan het leven om meer “In the here and now” te zijn.

Steve liet zien dat hij met zowel mandoline, akoestische gitaar, elektrische (slide) gitaar op gepaste wijze de songs voorzag van een extra dimensie. De interactie met zowel Scott als Annie zorgde voor een goed geweven muzikaal tapijt inclusief de close harmony vocals. We kregen rock (abilly) “Trouble” een country tearjerker met “I Want To Start Something With You” een mooi liefdesverklaring in “You Bring The Sun” en het onvolprezen “Water Tower View”. Overigens “Sunny Dirt Road” was ook zo’n mooie!

Afscheid nemen van artiesten na een optreden, samen eten, bijpraten en soms ook nog zoals in dit geval de nacht doorhalen om dat ze blijven logeren, geeft altijd een wat melancholiek gevoel. Opeens is het voorbij, het wordt stil en wanneer ga je elkaar weer zien? Inmiddels hebben we helaas ervaring met artiesten waar je afscheid van hebt genomen en de belofte elkaar weer te zien, en dan blijkt deze belofte nooit meer te kunnen worden ingelost. We namen ook weer afscheid van een seizoen en riepen gewoontegetrouw en geïnspireerd door de muziek “See You In September”. Zeker dat laatste gaat lukken! Maar wel ergens anders. Afscheid nemen blijft een noodzakelijk kwaad en zorgt voor gemengde gevoelens.
 

SETLIST

1. So Many People Get It Wrong [Steve Mayone] *
2. Side Ways Rain [Steve Mayone] *
3. Deeper In The Well [Steve Mayone] **
4. On The Loose
5. Belmont
6. In The Valley
7. Trick Star
8. For The Taking
9. You Bring The Sun
10. On The Road By 10

 

1. Lucky
2. Trouble
3. Coney Island
4. Just For Today
5. I Want To Start Something With You
6. Water Tower View
7. Storm Warning
8. Sunny Dirt Road
9. Angel From Montgomery [John Prine]
10. Leap Of Faith

 

All tracks by Annie Keating except where noted
Annie Keating|vocals, acoustic guitar
Steve Mayone|acoustic guitar, mandolin, electric guitar, harmony vocals
Scott Warman|double bass, harmony vocals
*Steve, solo
**Steve, lead vocals